Műholdas rendszerek

Az elmúlt években jelentős számban készülnek kisméretű műholdak. A CubeSat Projectet a California Polytechnic State University és a San Luis Obispo and Stanford University’s Space Systems Development Lab dolgozta ki. Célja, hogy a bekapcsolódó egyetemek 10×10×10 cm méretű, legfeljebb 1 kg tömegű, működő pikoműholdakat fejlesszenek ki. Későbbiekben ehhez a programhoz sok egyetem és magán cég bekapcsolódott és egyre inkább jellemző, hogy a kis műholdak valamilyen küldetést valósítsanak meg.

Az AdvaNet Magyarország Kft. is részt vesz ilyen projektekben, elsősorban a kisméretű műholdak nagy megbízhatóságú energiaellátó rendszereinek, alacsony fogyasztású rádiórendszereinek, a fedélzeti számítógép és a küldetés specifikus mérő – adatgyűjtő alrendszereinek, valamint a műhold folyamatos helyzetét monitorozó és stabilizáló alrendszereinek tervezésében és kivitelezésében speciális anyagokkal, szoftverekkel és megoldásokkal.

A fenti célokat kiszolgáló speciális alkatrészek, építőelemek, úgymint kisméretű és nagy hatékonyságú napelem, elektronikai alkatrészek, akkumulátorok és egyéb áramköri elemek, melyek nagy vákuumban is működőképesek elérhetőek kínálatunkban.