Gerinchálózati megoldások

A nagy távolságú és regionális hálózatokban jól megfigyelhető a sávszélesség igények növekedése, ami a hagyományos transzport rendszerekben az átviteli csatornák számának növelésével érhető el. Az ADVA elsődlegesen a kliens jelfolyamok koncentrációját, az agilis hálózati struktúrát és minél effektívebb erőforrás kihasználást helyezi a középpontba. Ezért az FSP3000 rendszer rendelkezik koherens 100G-s transponderekkel és muxponderekkel, átkonfigurálható optikai add-drop modulokal és hosszú optikai szakaszokat meghajtó hibrid erősítőkkel is.

Az ún. „Core” trans- és muxponderek a technológiák széles tartományát támogatják, úgymint SDH, Ethernet, Fiber Channel és OTN, így könnyen építhető klasszikus long-haul és metro DWDM rendszer ezen eszközök felhasználásával.

Ha azonban a nem csak az OSI layer alsó szintjét nézzük, akkor jól látható, hogy egy DWDM rendszeren átvitt forgalmak nagy része a csomagkapcsolt hálózatok irányából érkezik. Tehát a két hálózat között valamilyen Ethernet (GE, 10GE, 100GE) csatlakozás értelmezhető, amely az ADVA rendszerben nem szükségszerű. Ugyanis az Juniper Networks-el közösen kialakításra került egy olyan átviteli platform amely ötvözi a DWDM és a csomagkapcsolt rendszerek előnyeit.

 

Az ADVA FSP3000 egy újgenerációs WDM alapú átviteltechnikai rendszer, amely alkalmas egységes, szolgáltatás központú hálózatok kialakításra.

 

Köszönhetően a moduláris kialakításnak, mind a core (nagy távolságú) és metro (városi), mind az access (hozzáférési) és enterprise (adatközponti) szegmensben az építőelemek megfelelő kombinálásával a felhasználók igényeihez szabható hardverkörnyezet valósítható meg, amelyen hagyományos és/vagy emelet szintű szolgáltatások biztosíthatóak.

Az ADVA FSP3000 alapkoncepciója, az egységesség, amely több fő irányelv szerint került kialakításra úgymint átláthatóság, flexibilitás, skálázhatóság, megbízhatóság, teljesítmény orientáltság és modularitás. Ezen elvek mentén kerültek kifejlesztésre az egyes passzív és aktív alkotóelemek, amelyek a technológia fejlődésével egyre újabb lehetőségeket biztosítanak a napjainkban szükséges szolgáltatás igények kielégítéséhez.

 

Alkalmazási területek

Az ADVA FSP3000 rendszer építőelemeinek a kombinálásával három különböző alkalmazási célterület definiálható, úgymint Core és Metro (nagy távolságú és regionális), Access (hozzáférési) valamint Enterprise (adatközpont).