Metro és Access megoldások

A hozzáférési hálózatokban ugrásszerűen növekszik a kapacitás igény ezért az optikai szálak egyre közelebb kerülnek a végfelhasználókhoz. Ezáltal az aggregációs hálózati sík peremei is egyre eltolódnak.

Egy agilis, az igényekhez könnyen alkalmazkodó DWDM gerinchálózatot a megfelelő elemekkel jól ki lehet terjeszteni és biztosítani az adatforgalom célba juttatását az ADVA termékeivel.

Az ún. „Access” kategóriába sorolt eszközök nem csak a tradicionális trans- és muxponder funkcióval rendelkeznek, hanem layer2 szinten is képesek a forgalom aggregálására, így nagymértékben javíthatják a vonali oldalon a kapacitás kihasználtságát.

 

Ethernet mindenhol

Az Ethernet alkalmazása a szolgáltatói hálózatokban mint access technológia egyre gyorsabban terjed. Az ADVA FSP 150 Carrier Ethernet átviteltechnikai megoldás segítségével lehetőség nyílik a MEF (Metro Ethernet Forum) által szabványosított minőségi, skálázható és megbízható szolgáltatások biztosítására. Legyen az mobil felhordó hálózat, üzleti szolgáltatás vagy nyilvános hozzáférés az FSP150 termékcsalád a piac első olyan platformja, amelyet arra terveztek, hogy mind a demarkációs mind az aggeregációs rétegben jövedelmező módon lehessen minőségi szolgáltatásokat nyújtani.

 

Az intelligencia szabvánnyá válik

Az ADVA FSP150 termékei az ún. EtherJack technológiát használva lehetőséget nyújtnak a hálózat üzemeltetők számára az EFM, a CFM és OAM alkalmazására, amely eszközök a következő lépcsőfokot jelentik az intelligens Carrier Ethernet szolgáltatások felé. így lehetővé válik, olyan Ethernet alapú E-Line, E-LAN és E-Tree szolgáltatások nyújtására, amelyek SLA értéke az elvárt szinten biztosítható.

 

Mindenhol elérhető Carrier Ethernet szolgáltatások

Az ADVA FSP150CC termékeinek a használatával  a szolgáltatás demarkációs és aggragációs pontok  széles választéka érhető el a Carrier Ethernet szolgáltatások számára. Lehetőség van optikai és réz kábelen valamint PDH vagy SDH rendszeren keresztül is változatos szolgáltatásokat nyújtani. Úgymint pont-pont és pont-multipont bérelt vonalak vagy mobil bázisállomás felhordó áramkörök, amelyek az EtherJack™ technológiának köszönhetően egységes és folyamatosan magas szintű felhasználói elégedettséget biztosítanak.

Magas minőségi elvárások

Az ADVA FSP150CC termékeivel a legmagassabb szintű rendelkezésre állás mellett lehetőség van a többszintű QoS alapú forgalom kezelésre, így biztosítva alacsony késleltetést és jittert. Az EtherJack™ demarkációs technológiának köszönhetően a szolgáltatók intelligens Ethernet szolgáltatásokat nyújthatnak az ügyfeleiknek.Amelyek az alkalmazott 802.3ah, 802.1ag, Y.1731 és RFC 2544 szabváyoknak ill. ajánlásoknak köszönhetően skálázhatóak, minőségközpontúak, véponttól végpontig zökkenőmentesen konfigurálhatóak és akár idegen hálózatokon keresztül is lehetőség van a felügyeletükre.

 

Skálázható Carrier Ethernet aggregációs hálózat

Az egyre növekvő számú sávszélesség igények ügyfelek kiszolgálására a szolgáltatók skálázható és költséghatékony csomagkapcsolt felhordó megoldást keresnek. Ez az igény tovább növeli a Carrier Ethernet szolgáltatások létjogosultságát és elvárja, hogy a hálózati sík egységes módon támogassa az üzleti és a wholesale jellegű szolgáltatások nyújtását.

Ezekre az elvárásokra válaszul alkotta meg az ADVA az FSP150 platformot, amelnek a központi eleme a nagy portsűrűségű, flexibilis, nagy rendelkezésre állású EG-X modell. Az elsődlegesen aggregációs és interconnect célokra tervezett eszköz rengeteg hasznos beállítási paraméterrel és szolgáltatói szintű PE (provider edge) funcióval van ellátva. Így lehetőség van FSP150EG-X segítségével minőségi és intelligens Carrier Ethernet szolgáltatások aggregálására költséghatékony, felügyelt és optimalizált módon.